BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, June 24, 2009

~ Ya Allah selamatkan saudara seislamku ~


Assalamualaikum...dah lama juga ana x letak new post..ana sbnrnye nak wat post rentetan dr post sebelum iaitu berkaitan dengan Yahudi Laknatullah..Tapi kalau ana nak wat psl tu ana kena mengkaji dulu..ana x nk mengeluarkan fakta yang salah.Tp memandangkan ana ade final exam esok, ana x smpat nak mengkaji lg. Afwan.

Apa yang ana nak kongsikan kali ini ttg masalah umat..bukan lah bermaksud diri ni dah terlalu 'baik' ttp hati selalu sakit..merintih kesedihan melihat masalah umat yang ana tau semua dah sedia maklum bagaimanakah umat akhir zaman ini.

Beberapa hari lepas ana mnunggu sahabat utk mengambil ana pergi ke destinasi tertentu..Sebuah kereta lalu di depan ana, lelaki perempuan.Erm tibe2 depan mata ana lelaki tersebut meletakkan tangannya di bahu perempuan tu..Dah nikah ke? Wallahualam..


Betapa rasa sedeynya melihat umat islam yang hanye sekadar namanya..yang hanya sekadar topengnya..atau pon hanya sekadar keturunan.. Majoriti umat islam hanya sekadar nama..Minoritinya yang menggerakkan dakwah...Ada pula yang mpunyai ilmu tp hanya ilmu untuk diri sendiri..Terdetik di hati 'apa aku nak buat?' Fitrahnya semua manusia inginkan benda yang baik..ingin kan kebaikan tapi kenapa membiarkan nafsu menguasai? Kurunglah nafsumu dengan berpuasa..

"Katakanlah (Muhammad), 'Tidaklah sama yang buruk dengan yang baik, meskipun banyaknya keburukan itu menarik hatimu, maka bertakwalah kepada Allah wahai orang-orang yang mempunyai akal sihat, agar kamu beruntung" (Al-Ma'idah:100)

Manusia adalah ciptaaan yang istimewa..Kurniaan akal kepada kita adalah utk mbezakan hak dan batil ttp berapakah org yang mpunyai akal yang sihat??

Dimana kita dicampakkan disitu dakwah kita sebarkan

0 comments: