BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, June 17, 2010

~ al-Aqsa ~بسم الله الر حمن الر حيم

السلام عليكم

Apa khabar anda hari ini? Semoga sentiasa dibawah payung rahmat-Nya insyaAllah..

Tahu anda rupa masjid al-Aqsa? atau tahukah anda apa itu Kubah Batu (Dome Of the Rock)? Mengikut gambar yang ana letakkan di atas, kubah batu berwarna emas. Manakala Masjid al-Aqsa,kubahnya berwarna biru pekat.

InsyaAllah ana ingin berkongsi apa yang ana tahu melalui pembacaan ana di blog ini.

Wahai umat Islam..tahukah anda tentang muslihat yahudi laknatullah ini? Sebelum ini ana ada mengupas tentang muslihat yahudi laknatullah untuk merosakkan umat islam. Lebih-lebih lagi kepada anak muda. Tapi muslihat itu tidak berhenti disitu malah masih banyak, terlampau banyak helah mereka kerana kebencian mereka terhadap agama Allah ini.
Ketahuilah bahawa masjid Al-Aqsa merupakan kiblat pertama umat Islam sebelum ditukar kepada Kaabah atas perintah Allah SWT.Pembohongan Yahudi Laknatullah

Yahudi laknatullah membuat pembohongan besar kepada dunia dengan mengelirukan umat islam (generasi sekarang) dengan mengatakan bahawa Kubah Batu itu merupakan Masjid Al-Aqsa.

Mereka menyebarkan gambar Kubah Batu sebagai Masjid Al-Aqsa dengan luas.

Apabila umat islam terkeliru malah ada yang tidak tahu lalu mempercayai bulat-bulat bahawa Kubah Batu tersebut merupakan Masjid Al-Aqsa maka semakin mudahlah mereka meneruskan rancangan jahat mereka yang telah dirancang sejak dahulu lagi iaitu untuk melenyapkan masjid suci tersebut.


Matlamat Yahudi Laknatullah

Mereka ingin menguasai masjid berkenaan dengan merobohkannya apabila umat Islam tidak mengetahui Masjid Al-Aqsa yang sebenar. Mereka ingin menggantikan masjid itu dan mendirikan Solomon Temple (Kuil Sulaiman) pada tapak masjid.

Mereka menyakini dalam Kitab Perjanjian Lama (Taurat) bahawa akan datang Al-Masih (Dewa penolong yahudi , Messiah) apabila mereka mengadakan ritual agama di Solomon Temple itu.

Aktiviti mereka di bawah masjid Al-Aqsa

Rejim Zionis kini kiat menjalankan kerja-kerja penggalian terowong di bawah masjid tersebut. Kerja-kerja penggalian itu menyebabkan keretakan yang teruk di dinding-dinding masjid. Hanya menunggu untuk roboh. Kerja-kerja mengorek dilakukan rejim Yahudi sejak 1967 lagi. Pada saat itu adakah sudah terlewat untuk umat Islam menyelamatkan masjid suci ?

Sejak tahun 1967 hingga sekarang proses mengorek telah melalui lebih 10 peringkat yang dilakukan secara aktif tetapi tertutup.

Ya Allah..lindungilah masjid al-Aqsa..lindungilah para pejuang Islam....

Walaupun berkali-kali cubaan Yahudi Laknatullah untuk menghancurkan masjid Al-Aqsa, orang Islam di Quds dan Palestine tidak pernah berundur.biarpun hanya bersenjatakan batu-batu di tepi jalan...biarlah nyawa terkorban demi menegakkan agama Islam dan demi kecintaan kepada Allah..Allahuakbar!

WAvideo

2 comments:

az-Zahra said...

Salam...ukhti...
minta izin guna sedikit info anti... ;)
jzk...

*jgn sdey2 ye ukhti...

حيفا نظيره said...

ni kene wat muke pelik ni...ok la ba'sa