BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Masak-Masak


Assalamualaikum
Page ini diwujudkan untuk aktiviti memasak saya dan cik syahirah...kami suka masak donut sbb cik syahirah ni dah expert buat donut..saya expert wat topping je..boleh la tu kan..Jadi page ini untuk tunjukkan rancangan masakan kami yang 100% disediakan dari air tangan cik SH ni...

venue: rumah di seremban



Chocolate Indulgence Donut 

Kami panggil donut ni Chocolate Indulgence macam kek secret recipe tu..sebab ianya penuh dengan coklat...topping : cooking chocolate, blended oreo, chocolate chip, chocolate rice..semua base coklat..tak muak ok..

zoom in sedikit


selain dari donut coklat yang menjadi fave ramai..kami juga pernah buat colourful donut..tiada nama..tapi sangat comel..

donut comel yang colourful


Mungkin nampak comot..makan panas-panas ni mmg sedap sangat...dua kali dah buat donut colourful...Alhamdulillah semua suka..budak-budak suka..orang tua pun suka hehe

zoom in

Kalau nak tahu bahan-bahan untuk topping, ni dia:
















mix and eat!




another trial...
PRETZEL

Sounds unbelievable?? Lets take a look...

tadaa...

rasa pretzel ni mmg sedap insyaAllah..recipe from youtube...pretzel ni dibuat dari air tangan aunty rohiya a.k.a mama syahirah....sbb kami tak berapa yakin nak buat sendiri..

walaupun rupa x sama tapi memang saya suka ..
~aunty, buat lagi untuk saya *blink2*

Next: Muffin

ok ni biasa je..we use muffin mix...so just follow instruction ok

ni bukan tangan kami..ni adik punya tangan..~dun argue hehe

ni lepas bake


perkembangan yang tak seragam ..jadi perlu tutup itu dengan krim...







Last Puding...

ni ana suka castard dia...plus buah-buahan tin..

ok sekian


..................................................................................................................................................................................................

JUADAH RAMADHAN



1. KARIPAP

 dough

inti karipap : daging,carrot,kentang




buat macam ni dahulu....kemudian,

siap!

ni abang ana buat..dia kate cantik..ana kata kelakar!


2. Kuih sepang

inti nya
1 biji kelapa parut
1 cwn gula merah
2 cwn gula kasar
3 helai daun pandan
 masak api perlahan.... :)

tepung pulut, garam secukup rasa, santan sikit-sikit sampai jadi doh

kukus dalam 20 minit ye..

hidangkan...



kemudian , ada mangga masam 3 biji dalam peti ice...buat milk shake...

 3. Mangga Milk Shake....Ala-ala BLOG (blog air tau bukan blogging)

ana rasa kene pakai blender yang di ikhtirafkan sebagai ice crusher sebab ana rasa ini air mangga blended yang terbaik pernah ana buat...lebih smooth...tambah gula pasir, susu pekat manis dan susu cair secukup rasa...
semua org suka!  and one more thing, ana rasa mangga tu kene masam-masam sikit supaya rasa mcm SMOOTHIE...


Till then...
waalaikumusalam